Info

Ako Britanija izađe, da li će Srbija brže u EU?

Ozbiljni koraci ka daljem proširenju Evropske unije definitivno se neće desiti pre referenduma u Britaniji o daljem članstvu te zemlje u EU, smatra Nikola Jovanović, programski direktor Centra za Međunarodnu saradnju i održivi razvoj, koji kaže i da bi se istupanje Britanije iz Unije negativno odrazilo na evropske integracije Srbije.

moj ugao utorak 16.06. 11:55 Komentara: 13

Reč poverenice

Kada smo uspostavljali instituciju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, proklamovali smo viziju ka kojoj težimo, a definisana je u pravnom smislu u članu 4. Zakona o zabrani diskriminacije, i glasi: "Svi su jednaki i uživaju jednak položaj i jednaku pravnu zaštitu, bez obzira na lična svojstva".

moj ugao petak 5.06. 11:39 Komentara: 6

Kad bi planeta bila selo

Statistika ne mora biti dosadna. I ne samo to, nego može da bude baš zabavna. Evo primjera: kako bi izgledalo čovječanstvo kada bismo ga predstavili kao selo od stotinu stanovnika. Onima koji znaju priču upućujem izvinjenje, a onima koji ne znaju, poručujem: jeste da je statistika, ali vjerujte da je kul…

moj ugao utorak 19.05. 11:07 Komentara: 2

Emir Kusturica: Kako će početi Treći svjetski rat

Hoće li biti Trećeg svjetskog rata?! Nije čovjek koga ne muči to pitanje! Ne samo zbog toga što bi taj rat stavio tačku na kulturu i civilizaciju. Ljudi koji bi, eventualno preživjeli, ne bi prestajali da se pitaju što smo zalud krečili hiljadama godina!? Džaba ti kultura i civilizacija!?

moj ugao sreda 13.05. 15:45 Komentara: 65

Marš duhova

U trenucima u kojima je domaća javnost istraživala šta se desilo sa avionom u kojem je bio predsednik Republike sa svojim savetnicima, da li je kafa ili kvar uzrok što Nikolićnije stigao do pape, u Madridu je palo vedro veče koje je naizgled ličilo na svako drugo. Na širokom bulevaru, ispred predivnog zdanja španskog Kongresa, bilo je, međutim, neuobičajeno živo za večernje doba. Veliki broj novinara, prolaznika, radoznalih duša, pokušavalo je da za sebe izbori prostor, pogledom nestrpljivo očekujući ono što tek sledi.

moj ugao petak 1.05. 19:17 Komentara: 5

Tužilac te tuži, tužilac ti sudi

Osigurač je, po definiciji, "namerno oslabljeno mesto u elektro-instalaciji". Njegov zadatak je da po potrebi zaštiti ostatak sistema. Dakle, osigurač "izbaci", a sistem ostane netaknut. Ranije smo koristili stare, keramičke osigurače gde smo morali da menjamo uložak ili bar da zamenimo licne. Sada su moderniji, najčešće poluautomatski, ali i dalje spadaju u potrošnu robu.

moj ugao utorak 28.04. 20:55 Komentara: 3
strana 1 od 198 idi na stranu