Sreda, 17.04.2019.

14:23

Trampov veto na pomoć u ratu u Jemenu doneće samo više smrti

Međunarodna humanitarna organizacija Norveški savet za izbeglice saopštila je da će veto američkog predsednika Donalda Trampa doneti samo više patnje i smrti.

Izvor: Tanjug

Trampov veto na pomoć u ratu u Jemenu doneće samo više smrti

Norveški savet naveo je da, ukoliko je Tramp zaista zabrinut za živote civila, treba da obezbedi da koalicija koju predvodi Saudijska Arabija, a koju SAD podržavaju, prestane da krši ratne zakone i time lišava milione građana Jemena pomoći koja spasava život', preneo je AP.

Oni kažu da SAD produbljuju i produžuju krizu, a da cenu plaćaju civili. Koalicija pod vođstvom Saudijske Arabije je u ratu sa jemenskim pobunjenicima Hutima od 2015. godine.

U sukobu su poginule desetine hiljada ljudi, izazvana je velika epidemija kolere, a najsiromašnija arapska zemlja dovedena je na rub gladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: