Naređenje Asanžu, ako o mački ne bude vodio računa...

Osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu naređeno je da ne pominje teme koje bi mogle da ugroze diplomatske interese Ekvadora, saznaje sajt "Kodigo vidrio".

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2018.

20:36

Naređenje Asanžu, ako o mački ne bude vodio računa...
EPA/Facundo Arrizabalaga

Sajt je objavio memorandum od devet strana u kome se navodi da je Asanžu zabranjeno da se meša u unutrašnje poslove drugih država, prenosi AP.

U objavljenom dokumentu Asanžu je takođe naređeno da vodi računa o čistoći u ambasadi Ekvadora u Londonu, u kojoj se nalazi već šest godina, zaprećeno je da će mu mačka biti oduzeta ako o njoj ne bude vodio računa.

Agencija AP napominje da nisu uspeli da odmah utvrde verodostojnost dokumenta, ali podsećaju da je sajt do sada objavljuvao autentične insajderske dokumente ambasade u Londonu.

Ministarstvo spoljnih poslova Ekvadora i Asanž nisu odgovorili na zahtev za komentar agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: