Utorak, 04.09.2018.

23:35

Pobeglo 1.800 migranata iz centra u Tripoliju?

Nekoliko stotina migranata pobeglo je iz migrantskog kampa u Tripoliju, izjavio je za Rojters jedan od zaposlenih u tom centru.

Izvor: Tanjug

Pobeglo 1.800 migranata iz centra u Tripoliju?
Foto: Gettyimages

Portparol libijskog centra za borbu protiv nelegalne migrancije demantovao je da su migranti pobegli, ali je jedan od zaposlenih rekao da je pobeglo čak 1.800 migranata.

U međuvremenu, Vlada Libije koju priznaju UN proglasila je vanredno stanje u Tripoliju i okolini zbog napada u kojima je ubijeno 39 osoba, uključujući i civile.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je povređeno 96 osoba, prenosi AP.

Borbe su počele prošle nedelje između naoružanih grupa iz Tripolija i drugih naoružanih grupa iz jednog mesta južno od libijske preštonice.

U saopštenju koje je izdala vlada, sukobljene strane se pozivaju da obustave sukobe i da poštuju dogovoreno primirje.

Libija je od izbijanja pobune 2011. godine upala u haos, piše agencija i podseća da je tada svrgnut, a zatim i ubijen dugogodišnji lider te zemlje Moamer Gadafi.

Od tada, zemljom upravljaju dve suprotstavljene vlade, jedna sa sedištem u Tripoliju, a druga na istoku Libije i obe imaju podršku brojnih naoružanih grupa koje imaju stvarnu vlast na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: