Petak, 26.05.2017.

17:44

Za lidere G7 akrobacije na nebu, protesti na zemlji

Dok je je akrobatski tim "Freče Tricolori" pozdravio lidere G7 na Siciliji, ekološki aktivisti su organizovali proteste na obali.

Izvor: Tanjug

Za lidere G7 akrobacije na nebu, protesti na zemlji
Foto: Tanjug

Letačku akrobaciju lideri sedam najrazvijenijih zemalja posmatrali su iz bašte elitnog hotela San Domeniko Palas u Taormini gde se održava samit G7.

Aktivisti ekoloških organizacija Grinpis i Oksfem protestovali su protiv klimatskih promena što je jedno od najproblematičnijih pitanja na agendi dvodnevnog sastanka.

Aktivisti Grinpisa su u osam kajaka na moru raširili transparente sa porukama među kojima i "Planeta Zemlja na prvom mestu", prenosi AP.

Na obali su otkrili svoju Statuu slobode visoku četiri metra sa pojasom za spasavanje kao simbolom patnji migranta i pretnji od povećanja nivoa mora što je, kako upozoravaju, posledica klimatskih promena.

Aktivisti Oksfema su nosili maske sa likovima sedam lidera i transparent na kojem je pisalo "Sporazum iz Pariza" čije napuštanje je najavio presednik SAD Donald Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: