Petak, 14.04.2017.

14:47

Kosovo: Planirani napadi na političke lidere?

Kosovski savet za bezbednost saopštio je da su otkriveni pojedinci i grupe s planom da "destabilizuju Kosovo i izvrše dela protiv nekih lidera i zvaničnika".

Izvor: Tanjug

Kosovo: Planirani napadi na političke lidere?
Foto: Getty Images

Kako prenose kosovski mediji, pozivajući se na saopštenje Saveta, kosovske institucije otkrile su "nekoliko pojedinaca i njihovih grupa povezanih s grupama i pojedincima iz drugih zemalja" koji su orijentisani da destabilizuju Kosovo i ugroze ustavni poredak.

Te grupe su, prema saopštenju, imale nameru da “izvrše dela protiv pojedinih lidera i političkih zvaničnika".

"Kosovske institucije preduzimaju sve mere za zaštitu ustavnog poretka, bezbednosti i odbrane državnih lidera, političkog života i drugih ljudi koji su ugroženi od ovih kriminalnih grupa", navodi se u saopštenju.

Na Kosovu je vidljivo pojačano prisustvo organa reda.

Ranije, kosovski elektronski mediji su javili da je policija uhapsila jednu osobu u Peći koja je putem društvenih mreža pozivala na terorističke napade. Kako se navodi, uhapšen je R. A. iz Dragaša sa prebivalištem u Peći.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević izjavio je da će tokom uskršnjih praznika biti pojačano prisustvo policije u blizini manastira na Kosovu.

Radojević je u izjavi za Tanjug rekao da je Kosovska policija napravila operativni plan koji je sinoć stupio na snagu i da su po tom planu povećane mere bezbednosti u svim opštinama na Kosovu.

Upitan da li je na Kosovu povećana opasnost od terorizma zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova kazao je da postoji zabrinutost zbog dešavanja u Evropi.

Istovremeno, američke ambasade u Prištini i Tirani su izdali upozorenje svojim građanima i naveli da bi trebalo da budu obazrivi tokom praznika, jer su "teroristi u regionu u takvim situacijama mirali meke mete".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: