"Multikulturalnost u Subotici je mrtva"

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov ocenio je da je u Subotici "multikulturalnost mrtva".

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

17:53

On je rekao i da se to može videti po učešću, "tek u tragovima", Hrvata u ovogodišnjem obeležavanju dana tog grada.

Žigmanov je na svom Tviter profilu napisao da se učešće Hrvata u obeležavanju Dana grada Subotice može videti "tek u tragovima". "Učešće Hrvata u ovogodišnjem obeležavanju Dana grada Subotice se može primetiti tek u tragovima. Multikulturalnost je mrtva!", napisao je.

Dan Grada Subotice obeležava se višednevnom manifestacijom u znak sećanja na 1. septembar 1779, kada je Subotica dobila status Slobodnog kraljevskog grada, u tadašnjoj Habsburškoj Monarhiji.

Kako je ranije najavljeno, 1. septembra na centralnom gradskom trgu nastupiće Budimpeštansko operetsko pozorište, kao i Peli Barna, rok pevač i kantautor iz Budimpešte, koji će održati koncert akustične gitare.

Za ljubitelje klasične muzike koncert će, isto veče, zahvaljujući prvenstveno Subotičaninu prof. violine Milošu Nikoliću, održati Vojvođanski kamerni orkestar.

Sutradan, 2. septembra, publici će se predstaviti grupa Perpetuum mobile i Leksington bend, najavio je na pres-konferenciji gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: