Utorak, 23.08.2016.

15:34

Zvezdara: Čovek sa Kosmajčeve optužnice nije radio kod nas

Opština Zvezdara saopštila je da Dragi Milidrag, optužen za zloupotrebu službenog položaja u slučaju Dragoslava Kosmajca, nikada nije bio zaposlen u opštini.

Izvor: Tanjug

Default images

Agencija Tanjug prenela je u ponedeljak saopštenje Višeg suda u Beogradu u kojoj se navodi da je potvrđena optužnica protiv Kosmajca i još dve osobe, od kojih je jedna Milidrag. Međutim, u toj informaciji je navedeno i da je je Milidrag, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja, "službenik opštine Zvezdara".

"Uvidom u pasivnu kartoteku zaposlenih od 1976. godine i uvidom u spisak zaposlenih Uprave Gradske opštine Zvezdara i prijave u Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, utvrdili smo da lice sa ličnim imenom Dragi Milidrag nije bio u radnom odnosu u Upravi GIO Zvezdara", navodi se u saopštenju.

Optužnicu protiv Milidraga i Kosmajca, kojom je obuhvaćen i Milan Rapajić, Više javno tužilaštvo nije javno prezentovalo.

U tužilaštvu danas, zbog selidbe iz Palate pravde na novu adresu, nisu mogli da provere u kom svojstvu je Milidrag optužen za zloupotrebu službenog položaja.

Međutim, prema pisanju KRIK-a koji je prošle godine objavio prvu optužnicu protiv njih, navodi se da se "Kosmajac u septembru 2010. godine sastao sa Milidragom, zaposlenim u privatnoj firmi koja je imala ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom. Milidrag je bio angažovan da izradi katastar nepokretnosti za opštinu Zvezdara, gde Kosmajac živi".

Optužnicom koju je Viši sud u Beogradu potvrdio Milidrag se tereti za zloupotrebu službenog položaja, a Kosmajac za krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: