Četvrtak, 14.08.2003.

17:54

Prekinuta blokada puta Priština-Niš zbog napada na Kosovu

Izvor: B92, Beta

Default images

U znak protesta zbog ubistva dvoje srpske dece u Goraždevcu, izbeglice sa Kosova i gradjani Kuršumlije blokirali su magistralni put Niš-Priština u selu Visoka kod Kuršumlije. Kako izveštava dopisnik Radija B92 iz Kuršumlije Ljilja Danilović, nekoliko desetina izbeglica i građana Kuršumlije putničkim automobilima i traktorima blokirali su ovu magistralu u znak protesta zbog učestalih incidenata na Kosovu, kao i zbog nedavnog napada albanskih ekstremista na Vojsku SCG na administrativnoj granici Srbije sa Kosovom na teritoriji kuršumlijske opštine. Okupljeni kažu da je ovo spontana reakcija i kao povod navode ubistvo dvoje srpske dece u Goraždevcu.

Blokada magistralnog puta Niš-Priština prekinuta je u četvrtak, nešto posle 18 sati, koju su u znak protesta zbog ubistva dva srpska mladića u Goraždevcu, kod Peći, više sati držali raseljeni Srbi sa Kosova i meštani te opštine. Učesnici protesta su najavlili mogućnost da u petak ponovo blokiraju magistralni put koji vodi ka Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: