Petak, 15.01.2016.

21:45

Kirbi: Ne treba vam oružje

Ambasador SAD Majkl Kirbi kaže, povodom dešavanja u regionu, da nikome nije neophodno veliko oružje.

Izvor: Večernje novosti

Kirbi: Ne treba vam oružje

"Nikome u regionu nije neophodno veliko oružje. Ubeđen sam da novac može mnogo bolje da se potroši na druge stvari. Verujem da su i u Hrvatskoj, takođe, svesni svojih ekonomskih limita. Želimo da postoje mir i dobri odnose među susedima na Balkanu. Sarađujemo sa Srbijom i Hrvatskom, i svim ostalima kako bi se to i ostvarilo", rekao je Majkl Kirbi za "Večernje novosti".

Kirbi je ovako prokomentarisao najavu Zagreba da će kupovati američko ofanzivno oružje, i reakciju Beograda - da će u tom slučaju nabaviti rusko odbrambeno naoružanje.

"Srbija ima pravo da kupuje ono što misli da treba. Imamo dobru saradnju sa vašom vojskom, video sam premijera juče, videću ga i sledeće nedelje. Srbija treba da uradi ono što misli da je najbolje za nju."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

18 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

20 h

Podeli: