Subota, 21.11.2015.

18:48

Prvi sneg prekrio region VIDEO / FOTO

Nakon neuobičajeno toplog vremena u regionu tokom većeg dela novembra, u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH je značajno zahladilo i pao je prvi ovogodišnji sneg.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

U Hrvatskoj je danas osetno hladnije, sa temperaturom vazduha u unutrašnjosti zemlje od dva do sedam, na Jadranu od pet na severnom delu, do 14 stepeni na jugu, a pao je i prvi konkretniji sneg, preneo je "Jutarnji list".

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, sneg pada na Sljemenu i u Gorskom kotaru, a kako dan bude odmicao, biće ga sve više, pa čak i u nižim područjima unutrašnjosti. Već ga tako ima u Karlovcu i Dugoj Resi, gde je počeo da se zadržava na tlu.
Snježna idila u Karlovcu

Snježna idila u Karlovcu. Hvala èitateljici na videu! ⛄ <3 :)

Posted by Net.hr on Saturday, November 21, 2015
"Jutarnji" navodi i da su sneg i jak vetar uzrokovali saobraćajni haos na autoputu Zagreb-Rijeka. U Sloveniji je danas takođe pao prvi sneg, a Brane Gregorčič iz slovenačke Meteorološke službe je za agenciju STA rekao da se u nižim područjima očekuje pet do deset, pa čak i 15 centimetara snega, dok bi u planinama moglo da padne čak 20 do 40 centimetara snega.

Jutros je u Sloveniji padala kiša, koja se polako pretvorila u sneg, a temperature su u nekim delovima zemlje za samo osam sati pale za čak 17 stepeni Celzijusa.

U severozapadnoj Bosni trenutno pada slabiji sneg, koji se ne zadržava na putevima, a vozačima se sugeriše da vožnju prilagode uslovima na putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: