Fabrikovana priča ili afera slična “Votergejtu“?

Posle navoda predsednika DS Bojana Pajtića da ga je vlast prisluškivala, stigle su reakcije, pre svih, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

18:36

Default images
foto: Tanjug, Beta

U transkriptu je, između ostalog, navedeno i da je Bojan Pajtić prepričao razgovor koji je vodio sa američkim ambasadorom Majklom Kirbijem, koji ga je "obavestio da Vučićev kum i direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović za Aleksandra Vučića svakoga meseca iznosi dva miliona evra".

Transkript razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički, koja je sestra ministarke Kori Udovički i osoba u medijima dovođena u vezu sa "reketiranjem Srbije", osvanuo je na sajtu Teleprompter, posle čega je Pajtić potvrdio autentičnost tog razgovora.

Potom je usledila reakcija ministra unutrašnjih poslova, koji je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da nijedna državna institucija, ni MUP, ni BIA nikada nisu prisluškivali Pajtića ili Lidiju Udovički, uz navode da je to fabrikovana priča koja je deo plana za rušenje premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Ubrzo se oglasio i direktor EMS Nikola Petrović, koji je najavio krivičnu prijavu "ili protiv sebe, ili protiv Lidije Udovički".

"Ako je istina da su takav razgovor vodili i ako je gospođa Lidija Udovički zaista izjavila ono što stoji u transkriptu, zahtevam da kažu vreme, mesto i ime i prezime osobe od koje sam navodno to tražio kako bih mogao da podnesem krivičnu prijavu protiv samog sebe. U suprotnom, ja ću podneti prijavu protiv gospođe Udovički za krivično delo neprijavljivanja izvršenja krivičnog dela", naveo je Petrović u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, spreman je i da ide na poligraf.

Ambasada SAD saopštila je da ambasador Majkl Kirbi nije izjavio ono što mu se pripisuje u objavljenom transkriptu razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički, a o tome je u Kažiprstu vesti B92 govorio i Zaštitnik građana Saša Janković. On je istakao da postoji znak pitanja nad kontrolom službi.

Američka kompanija CWP je saopštila da nema saznanja o razgovoru koji se pominje između Lidije Udovički i predsednika DS Bojana Pajtića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: