Subota, 19.09.2015.

11:55

"Parada ponosa - nepoštovanje ubijenih na KiM"

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM ističe da "neće dozvoliti nikakav skup, protest ili šetnju" kod "Srpskog zida plača" ispred Narodne skupštine.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta

Udruženje u saopštenju poziva medije da prisustvuju i daju podršku kod "Srpskog zida plača" po vremenu rezolucije UN u 12.44 sati.

Porodice žrtava, kako se navodi, izrazile su revolt zbog najavljene šetnje LGBT zajednice, smatrajući da se na taj način direktno izražava nepošptovanje ubijenih i otetih, te da je 2.500 fotografija amanet koji zaslužuje poštovanje i sećanje.

"Bol njihovih porodica je dovoljno veliki i ne treba ga dodatno povećavati, teret tuge koje porodice žrtava godinama nose na svojim leđima dovoljno je težak i ne treba im ga činiti još težim", poručuje Udruženje.

Podsećamo, povodom "Parade ponosa" u petak je u centru Beograda održana i litija za pravoslavnu porodicu i porodične vrednosti, nakon čega je kolona sa oko 100 građana sa ikonama i krstovima u rukama prošetala centralnim ulicama.

Održavanje "Ponosa trans osoba" i "Prajda" u nedelju je izvesno, poručuju organizatori oba skupa. Međutim, policija još nije objavila bezbednosnu procenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: