Netanijahu: Iran će moći da finansira terorizam

Iranski nuklearni sporazum će toj zemlji omogućiti da s milijardama dolara koje će dobiti posle ukidanja sankcija, finansira terorizam, kaže Benjamin Netanjahu.

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2015.

00:49

Default images
Foto: Beta, AP

"Iran će dobiti stotine milijardi dolara posle ukidanja sankcija i moći će da nastavi da finansira svoju agresivnu politiku i terorizam na Bliskom istoku, severnom delu Afrike i drugde", rekao je Netanjahu koga je u Firenci primio italijanski kolega Mateo Renci.

Netanjahu je rekao da nema ništa protiv civilnog nuklearnog programa u Iranu ali je dodao da će sporazum omogućiti toj zemlji da zadrža infrastrukturu neophodnu za proizvodnju atomskog oružja.

Iran, koji ne priznaje postojanje Izraela, oduvek je negirao da želi da proizvede atomsku bombu.

Iran i šest svetskih sila (SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Nemačka) zvanično su 14. jula u Beču postigli istorijski sporazum kojim se ograničava iranski nuklearni program u zamenu za ukidanje međunarodnih sankcija toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: