"Dodikova politika 'Srbe na Srbe' ne donosi dobro"

Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da u interesu budućnosti RS odmah podnese ostavku.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

15:46

Default images

Kako navode iz SDS-a za budućnost RS su pogubni sukobi sa svima u okruženju i pozivi na obračune sa neistomišljenicima u sopstvenom narodu.

"Zaprepašćeni smo načinom na koji Milorad Dodik zloupotrebljava funkciju predsednika Republike Srpske, optužujući sve koji ne veruju njegovoj rušilačkoj i pogubnoj politici za RS i njen narod", saopštila je SDS.

"Izlivi besa" na pomenu Srbima stradalim u dva poslednja rata u Bratuncu i Kozari, vređaju sve žrtve i pogađaju sve dobronamerne ljude, ocenila je SDS.

"Politika 'Srbe na Srbe' koju propagira Milorad Dodik zloupotrebljavajući funkciju predsednika RS, koja po Ustavu treba da odražava jedinstvo i da predstavlja sve građane RS, neće doneti dobro ni RS, niti našem narodu", upozorila je stranka.

Za Dodikove tvrdnje o "izdaji i potrebi političkog obračuna sa rukovodstvom SDS" izrečene na Mrakovici, nema ni jednog valjanog argumenta, piše u saopštenju.

"Podvalama i lažima Milorad Dodik neće moći da pobegne od odgovornosti što se u RS desila najveća pljačka naroda u vreme njegove desetogodišnje vladavine i što smo danas najsiromašniji narod u regionu i Evropi. Politika SDS, kao državotvorne stranke u RS, bila je i biće isključivo u interesu RS i njenih građana", piše u saopštenju.

Predsednik Dodik je danas na Mrakovici rekao da je lider SDS Mladen Bosić "opasniji od Bakira Izetbegovića", bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednika Stranke demokratske akcije (SDA).

"Srbi okupljeni oko Bosića veća su opasnost za Republiku Srpsku od Bakira Izetbegovića. Mi ne možemo da se izborimo s onim što čine Bosić, Ognjen Tadić i Aleksandra Pandurević", naveo je Dodik.

On je rekao da se ne radi o njegovoj političkoj borbi, nego o tome da se ne sme biti podanik u Sarajevu i da Republika Srpska sada ima "lažne predstavnike u Sarajevu".

"Pozvaću vas veoma brzo da se na politički način obračunamo s političarima koji su spremni da budu podanici Bakiru Izetbegoviću", istakao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: