Utorak, 17.01.2012.

14:22

Mitrović kaže da nema para za plate

I posle 26 dana štrajka u TV Avala, zaposleni saopštavaju da im još nije uplaćen ni dinar od 5 i po plata, odnosno 6 honorara koje im poslodavci duguju.

Izvor: B92

Default images

Zahtevi zaposlenih i dalje su nepromenjeni. Međutim, na jučerašnjem sastanku Štrajkačkog odbora sa jednim od vlasnika, Željkom Mitrovićem, ti zahtevi ponovo su odbijeni, uz obrazloženje da novca nema i da je neizvesno kada će ga biti.

Podsetimo, vlasnici su pre [est dana obećali članovima Saveta RRA da će u roku od 60 dana konsolidovati televiziju.

Isplata minimum tri zarade momentalno bi pokrenula program, a u skladu s obećanjem vlasnika, zaposleni očekuju da se u utvrđenom roku od 60 dana isplate i sva ostala dugovanja prema zaposlenima.

Zaposleni postavljaju pitanje nadležnim institucijama dokle će tolerisati obećanja bez garancija vlasnika privatnih kompanija. Takođe pitaju i da li je to poruka ostalim privatnicima da uz obećanja bez pokrića mogu da krše zakon i da pri tom ne snose nikakve posledice.

"Uprava i vlasnici TV Avala neisplaćivanjem zarada zaposlenima prekršili su Zakon o radu (član 16) Republike Srbije, a nadležne institucije kojima smo se obratili za pomoć - Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, Inspekcija rada, Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, još uvek se ne oglašavaju po tom pitanju. U vezi sa kršenjem zakona nisu se oglasili ni predsednik Srbije Boris Tadić, ni premijer Mirko Cvetković, kojima su se zaposleni TV Avala i strukovna udruženja obratili pre 10 dana", navodi se u saopštenju zaposlenih na TV Avala.

"Podsećamo da su zaposleni kao znak dobre volje prema novom menadžeru i glavnom i odgovornom uredniku Dušanu Pančiću privremeno skinuli inserter sa informacijom o štrajku, ali da i pored toga nisu dobili ništa za uzvrat. Uprkos tome, zaposleni uveravaju javnost da neće odustati od borbe za svoja prava", dodaje se u ovom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: