Ponedeljak, 07.12.2020.

07:30

RHMZ upalio crveni meteoalarm

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upalio za danas crveni meteoalarm za područke Banata zbog olujnih udara vetra.

Izvor: B92, Tanjug

RHMZ upalio crveni meteoalarm

Narandžasti meteoalarm proglašen je danas za područje Pomoravlja, dok su Bačka, Srem. Šumadija i Beograd u žutom.

Crveni meteoalarm znači da su vremenske prilike izuzetno opasne i takvog intenziteta da mogu izazvati velike materijalne štete i predstavljaju opasnost za bezbednost ljudi životinja.

RHMZ ranije je upozorio da će do 10. decembra u košavskom području duvati jak i olujni jugoistočni vetar, a na jugu Banata i sa orkanskim udarima.

Kako je navedeno u upozorenju objavljenom jutros na sajtu RHMZ, najjači udari vetra očekuju se danas pre podne na jugu Banata - od 100 do 140 km/h (28 do 40 m/s), a u Beogradu od 70 do 80 km/h (20 do 23 m/s).

U ostalim danima udari košave na jugu Banata biće uglavnom do 100 km/h (do 28 m/s), a na području Beograda do 60 km/h (17 m/s). cv/ivi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: