Bez komentara na tvrdnje Subotića

Tužilaštvo i policija nisu se oglasili povodom tvrdnji Stanka Subotića Caneta da su Mišković i Beko njegovim novcem kupili Luku Beograd i “Večernje novosti”.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

15:28

Default images

Dan nakon što je kontroverzni biznismen Stanko Subotić u telefonskom uključenju u emisiju Jugoslava Ćosića rekao da su Milan Beko i Miroslav Mišković sa njegovih 50 miliona evra kupili Luku Beograd i “Večernje novosti”, niko se iz Tužilaštva nije oglasio da li će ovi navodi biti provereni.

Subotić je naveo da se nalazi u Ženevi, a ministarka pravde Snežana Malović kaže da je međunarodna poternica za njim i dalje na snazi, ali da se njegovo izručenje može tražiti samo ako on bude uhapšen u nekoj zemlji.

Da li će Tužilaštvo proveravati da li je novac stečen švercom cigareta, za šta se u Srbiji protiv Stanka Subotića vodi sudski proces, završio u džepovima tajkuna koji su ga legalizovali kupujući Luku Beograd i “Večernje novosti”, odgovor nismo mogli da dobijemo, jer se specijalni tužilac Miljko Radisavljević nije javljao i pored nekoliko poziva B92.

Ni direktor policije Milorad Veljović, ni ministar Ivica Dačić nisu želeli za B92 da daju izjave o ovom slučaju dok se sve ne ispita.

Stanko Subotić, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog šverca cigareta, tvrdi da je čak 50 miliona dao Miškoviću i Beku, koji su kada je trebalo da ga vrate krenuli u, kako kaže, hajku na njega.

Posle Luke Beograd, i vlasnik Luke, luksemburški "Vorldfin", Delta" i "Večernje novosti" demantuju da su poslovale sa Canetom.

Stanko Subotić rekao je da je u Ženevi. Srbija je za njim raspisala poternicu, zbog "produženog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja".

Međutim, prema ranijim informacijama, švajcarski pravni poredak ne poznaje krivično delo zloupotrebe službenog položaja u privatnoj firmi.

Ministarka pravde Snežana Malović kaže da je odluka na švajcarskim vlastima.

"Svaka država je suverena da u skladu sa svojim zakonodavstvom proceni postojanje krivičnog dela i da li postoji pravni osnov da međunarodnu poternicu druge države stavi u svoj nacionalni sistem i da po njoj postupi", navodi ministarka.

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić nije želeo da odgovori na Subotićeve optužbe da za Miškovića i Beka vodi kampanju protiv njega.

Ni direktor “Novosti” Manojlo Vukotić nije želeo da komentariše navode Subotića. Međutim, na vezu između privatizacija Luke Beograd i “Novosti” ukazano je još u emsiji TV B92 “Insajder: Službena zloupotreba” sredinom prošle godine.

Autor emisije Jugoslav Ćosić kaže da je bio svestan za šta se sve tereti Subotić, ali da je smatrao da u otkrivanju cele istine treba čuti i njegovu stranu.

U međuvremenu je Ratko Knežević, koji je Subotića optuživao da je sa Milom Đukanovićem i Jovicom Stanišićem organizovao šverc cigareta i da su odgovorni za mnoga ubistva, na sajtu “Dejli njuz Montenegro” u pretećem članku napao Ćosića da je plaćen od Subotića i Đukanovića.

“Završio si sa mnom, nakon ovog sramnog čina koji si večeras priredio Nebojši Medojeviću”, navodi se između ostalog u poruci Kneževića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: