Kultura različitosti

Na novosadskom "Štrandu" održan je Etno festival hrane i muzike Vojvodine.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2006.

14:14

Default images

Na njemu su, osim Vojvođana, učestvovali i gosti iz podunavskih opština u istočnoj Srbiji. Tokom festivala nekoliko hiljada učesnika je nacionalnim plesovima, pesama, hranom i starim zanatima predstavilo svoju kulturu.

Etno festival hrane i muzike Vojvodine, čiji je ovogodišnji moto "Bogatstvo različitosti" okupio je, prema navodima organizatora, preko 3.000 učesnika, koji su pripremili nekoliko stotina kulinarskih specijaliteta. 38 kulturnih ansambala sa preko 1.300 učesnika predstavilo je, kroz pesmu, ples i muziku, petnaest nacionalnih zajednica.

Etno festival se održava u okviru Programa revitalizacija društva putem demokratskog delovanja, uz podršku USAID-a, ADF-a i pokrajinske vlasti. Organizatori kažu da je to jako dobar primer okupljanja i promovisanja bogatstva različitosti Vojvodine kroz predstavljanje običaja, kulture, muzike, plesa, kulinarskih specijaliteta i rukotvorina.

Ovaj festival je jedina manifestacije u Srbiji na kojoj se može probati više od 300 tradicionalnih gastronomskih specijaliteta. Osim toga posetiocima je ponuđeno i dest sati kulturnoumetničkog programa. Prošle godine festival je obišlo više od 20.000 posetilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: