Četvrtak, 08.04.2021.

16:35

Sprečen teroristički napad na centar za vakcinaciju

Holandska policija sprečila je napad na centar za vakcinaciju protiv koronavirusa u gradu Den Helderu. Uhapšen je jedan muškarac.

Izvor: B92, index.hr

Sprečen teroristički napad na centar za vakcinaciju
EPA-EFE/ ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Uhapšeni se sumnjiči da je planirao teroristički napad, navodi Tužilaštvo.

On je, navodno, nameravao da postavi eksplozivnu napravu u centru za vakcinaciju kako bi sabotirao proces imunizacije građana, ali je napad u pravo vreme sprečen, prenosi Index.hr.

Osumnjičenik je priveden 18. marta, ali su tužioci tek danas objavili detalje ovog slučaja.

Javno tužilaštvo u saopštenju navodi da slučaj smatra terorističkim činom: "Dela osumnjičenika imala su za cilj da unesu veliki strah u stanovništvo i destabilizuju ekonomske i socijalne strukture zemlje".

Sudija je produžio istražni zatvor za tri meseca, a istraga se nastavlja zbog mogućih saučesnika.

U Holandiji je u februaru u više navrata bilo nereda i protesta protiv karantina zbog koronavirusa, kao i napada na centre za testiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: