Ponedeljak, 26.10.2020.

10:53

"Formiranje nove Vlade je najveća svetinja koju branimo"

Predsednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić ocenjuje da je formrianje novog sastava Vlade Crne Gore najveća svetinja koja mora biti odbranjena.

Izvor: B92

Foto: Screenshot/Prva TV

"Na pragu smo konstituisanja prve slobodne Vlade u istoriji Crne Gore. Proces formiranja Vlade je trenutno najveća svetinja koju hoćemo i moramo odbraniti, snažno, saborno i dostojanstveno", naveo je on u pisanoj izjavi.

Milačić dodaje i da će Vlada biti formirana, bez obzira na brojne različite poglede, jer ništa nije važnije od ovog istorijskog zadatka koji su im građani poverili.

"Za ovaj ozbiljan posao treba truda, mudrosti i smjernosti. Upravo zbog toga što, siguran sam, nikome nije cilj prigrabiti funkciju koja u ovom vremenu znači samo ogromnu brigu i odgovornost, već naći prave ljude koji će svojim znanjem, strukom i političkom voljom moći da stanu pred građane, ponude rješenja i uz ogromna odricanja počnu da služe narodu. I toga smo svjesni svi mi koji u ovom trenutku sjedimo u poslaničkim klupama parlamentarne većine", kaže on.

On je naveo i da je nova vlast u Crnoj Gori svesna da mora da sačuva koheziju i onemogući svaki zluradi pokušaj da se umanji velika slava izborne pobede.

"Mi možemo da pravimo kompromise sa svima i oko svega, osim sa jednim – radom u najboljem interesu građana, koji su nam dali mandat da im služimo", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: