Alfa grupa nakon praznika o Mobtelu

U Alfa telekomu kažu da će nakon uskršnjih praznika odlučiti da li odustaje od kupovine paketa Mobtela u vlasništvu BK trejda

Izvor: B92

Petak, 29.04.2005.

14:31

Default images

Potpredsednik ruskog "Alfa telekoma" Kiril Babajev izjavio je agenciji Beta rekao da i dalje "nije jasno" da li će "Grupa Alfa" kupiti akcije Mobtela ili odustati od tog posla, ali nije želeo da kaže gde je nastao problem.

Prema pisanju beogradskih medija, ruska kompanija je procenila da su vlasnički odnosi u Mobtelu isuviše zamršeni i da će Srbija, po svemu sudeći, uspeti da dokaže da ona umesto zvaničnih 49 odsto, u stvari poseduje najmanje 58 odsto akcija.

Pred međunarodnom arbitražom u Cirihu u toku je spor Vlade Srbije i BK trejda oko odnosa vlasništva u Mobtelu. Prema osnivačkom ugovoru iz sredine '90-ih, Vlada Srbije, kroz Javno preduzeće PTT, poseduje 49, a BK trejd 51 odsto. Vlada Srbije osporava taj odnos i tvrdi da joj pripada većinski paket.

Pošto je BK grupa 4. marta objavila da je ruskoj Alfa grupi prodala BK trejd, u javnosti su se pojavile kontradiktorne informacije o tom poslu, tako da se ni posle skoro dva meseca ne zna da li je ugovor o prodaji sklopljen i da li je predmet prodaje bio BK trejd ili akcije Mobtela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: