Petak, 13.03.2020.

10:34

Ruski bombarderi Tu-160 leteli 15 sati iznad Atlantskog okeana VIDEO

Dva strateška bombardera Tu-160 izvela su planirani let iznad neutralnih voda Barencovog i Norveškog mora, a takođe i iznad Atlantskog okeana.

Izvor: Sputnjik

Ruski bombarderi Tu-160 leteli 15 sati iznad Atlantskog okeana VIDEO
Foto: EPA-EFE / TATYANA ZENKOVICH

Saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi Sputnjik.

Let modernizovanih aviona Tu-160 je trajao 15 časova. Posada aviona obavila je dolivanje goriva u vazduhu.

Televizija "Zvezda" objavila je video snimak leta ruskih bombardera.

Na zasebnim delovima rute ruske modernizovane avione ispratili su norveški i britanski lovci.

Ministarstvo odbrane Rusije je istaklo da piloti redovno izvode takove letove, kao i da se oni obavljaju u skladu sa Međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.

Prvi probni let ovog modernizovanog aviona izveden je 2. februara na aerodromu kazanske fabrike za proizvodnju aviona "Gorbunov".

Serijska proizvodnja Tu-160, koja je počela 1984. godine u Kazanju, bila je obustavljena 90-ih godina prošlog veka, nakon što je Boris Jeljcin 1992. godine objavio obustavljanje kupovine ovih aviona. Radovi na nastavku proizvodnje počeli su 1997. godine: dve letelice su izgrađene od starih delova koji su sačuvani u preduzeću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: