Šan Maklaud nova ambasadorka Britanije u Srbiji

Britanski diplomata Šan Maklaud imenovana je novu ambasadorku Velike Britanije u Srbiji, saopštio je danas britanski Forin ofis.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2019.

14:27

Šan Maklaud nova ambasadorka Britanije u Srbiji
EPA-EFE NEIL HALL

Maklaud će dužnost ambasadorke preuzeti na leto od sadašnjeg ambasadora Denisa Kifa.

Maklaud u Srbiju dolazi s dužnosti ambasadorke i šefice delegacije Velike Britanije u Organizaciji za Evropsku bezbednost i saradnju u Beču, koju obavlja od 2015. godine. Prethodno je, 2014. i 2015. godine bila kodirektor u Direktoratu za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju.

Maklaud (1962) bila je od 2009. do 2014. godine ambasadorka Velike Bitanije u Pragu. Pre toga je, od 2004. do 2007. godine radila u britanskoj ambasadi u Moskvi, i to u početku kao šef političke sekcije, a zatim i kao ministar savetnik i zamenik ambasadora.

U Forin ofisu bila je na čelu više odeljenja, izmedju ostalih i odeljenja za Rusiju i odeljenja za biološko i hemijsko naoružanje, kontrolu naoružanja, razoružanje i proliferaciju i kadrovskog odeljenja, navodi se u saopštenju.

Do dolaska u Forin ofis, 1986. godine, radila je kao programski rukovodilac u Britanskom savetu.

Kif dužnost ambasadora u Srbiji obavlja od juna 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: