Ponedeljak, 31.12.2018.

10:50

Brisel ponovo uputio apel Prištini

Evropska unija pozvala je Prištinu da ponovo razmotri odluku i povuče takse na robu iz centralne Srbije i BiH.

Izvor: Tanjug

Brisel ponovo uputio apel Prištini
Getty Images

"Želimo da ponovimo poruku EU da uvođenje taksi ne doprinosi dobrim susedskim odnosima i da je to u suprotnosti sa ranije datim obećanjima Kosova u vezi regionalnih integracija i preuzetim obavezama iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", navela je kancelarija EU u Prištini reagujući posle novog uvođenja taksi od 100 odsto na robu stranih brendova, prenosi Klan Kosova.

Zbog toga tražimo od Prištine, ističe se u saopštenju, da ponovo razmotri svoju odluku i povuče takse, što bi bila, kako je navedno, "ispravna odluka u napretku Kosova i njenih građana u evropskim težnjama, sada i u budućnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: