Petak, 19.04.2019.

07:11

Tramp i Melanija prvi "strani" gosti novog japanskog cara

Američki predsednik Donald Tramp će u maju biti prvi strani zvaničnik koji će se sastati s novim japanskim carem Naruhitom, saopštila je Bela kuća.

Izvor: Beta/AFP

Tramp i Melanija prvi
EPA-EFE/Michael Reynolds

Donald Tramp i njegova supruga Melanija će boraviti u Japanu od 25. do 28. maja i biće "prvi strani gosti" nakon što princ prestolonaslednik Naruhito postane novi car Japana.

"Ta državna poseta će ojačati postojeće uske veze izmedu američkog i japanskog naroda i naglasiće važnost našeg savezništva i partnerstva", izjavila je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Tramp će posle sastanka sa Naruhitom razgovarati s japanskim premijerom Šinzom Abeom koji će prethodno, 26. i 27. aprila, boraviti u Vašingtonu.

SAD i Japan su ove nedelje u Vašingtonu započeli trgovinske pregovore koje je inicirao Tramp u cilju brzog rešavanja postojećih nesuglasica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: