Sreda, 28.07.2021.

16:47

Izvršni direktor Blizzarda izdao javno izvinjenje, zaposleni planiraju štrajk

U jeku kontroverznog komentara na tužbu o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji žena upućenu Activision Blizzard-u, izvršni direktor Bobi Kotik je priznao da kompanija definitivno nije zauzela pravilan pristup, i izdao javno izvinjenje svojim zaposlenima. S druge strane, zaposleni danas planiraju štrajk ispred sedišta kompanije, u Irvinu, Kaliforniji.

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Izvršni direktor Blizzarda izdao javno izvinjenje, zaposleni planiraju štrajk

Activision Blizzard, čuvena gejming kompanija koja je kreirala hit franšize poput World of Warcraft-a, Call of Duty-ja, Diabla i Starcraft-a, je nedavno postala meta velike optužbe na kalifornijskom sudu o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji žena, nejednakoj plati i drugim zloupotrebama pozicije. Potvrđeno je da je jedna žena čak oduzela sopstveni život zbog teških uslova na radnom mestu. blizzard-versaj2Foto: Activision Blizzard

Mnogi su stali na stranu žrtava, dok je vrh same kompanije potpuno odbacio optužbe, rekavši da su ”mnoge situacije izvučene iz konteksta” i u većini slučajeva ”potpuno netačne”. Izvršni direktor Bobi Kotik je potom istupio, rekavši da kompanija nije zauzela pravilan pristup, i da planira da uvede nove mere kontrole zaposlenih, pruži podršku onima kojima je potrebna, i kreira potpuno bezbedno okruženje za sve.

Activision Blizzard zaposleni danas ipak planiraju protest ispred sedišta kompanije, u Irvinu, Kaliforniji. Njihovi zahtevi uključuju potpunu reformu sistema zapošljavanja, transparentne plate zaposlenih svih nacionalnosti i polova i promociju diverziteta i jednakosti u kompaniji. Vođa štrajka je dodao da je od izuzetne važnosti da se identifikuje zašto trenutni sistem nije uspeo da spreči zlostavljanje radnika, i da se predlože rešenja koja bi se pozabavila ovim problemima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: