Nedelja, 23.06.2019.

22:37

Američka vlada zabranila League of Legends u Siriji i Iranu

Obzirom da tenzije između Amerike i Irana neprekidno rastu, konflikt sa sobom donosi i raznorazne nuspojave. League of Legends, jedna od najigranijih video igara na svetu ikada, blokirana je u Iranu i Siriji od strane američke vlade.

Izvor: Nepenthe RUR

Američka vlada zabranila League of Legends u Siriji i Iranu

Izvor: RUR Esports

Nakon što je američki dron oboren od strane iranske vojske ranije ove nedelje, škakljivi odnosi između ove dve zemlje su se dodatno zakomplikovali, a Sirija se takođe našla posredi događaja.

Ovo je zaista neoubičajena pojava, koja se do sada nikada nije videla u sferi esporta. Povećane taraife, sankcije i vojne prretnje su česte, kada su ovakvi sukobi u pitanju. Međutim, do sada nikada nismo imali priliku da vidimo zabranu pristupa video igrama civilima.

Zabrana ipak nije zaustavila neke igrače, koji su prevarili sistem pomoću VPN-a i uspeli da se uloguju na svoje naloge. Doduše, ovo je i dalje poteškoća sa LoL igrače, obzirom da su cene VPN-ova poprilično visoke na ovim područjima.

Mnogi iranski i sirijski igrači su ogorčeni i to sa dobrim razlogom. Zašto bi obični civili, koji već žive u zemlji razorenoj ratom, stradali u procesu konflikta između lidera zemalja? Obzirom na informacije kojima za sada raspolažemo, čini se da Riot Games nije imao ikakvo pravo glasa.

Zabrana se odnosi samo na Siriju i Iran trenutno, ali ukoliko Amerika u budućnosti ponovo uđe u konflikt sa nekom zemljom, sasvim je moguća opcija da će ljudima biti zabranjem pristup League of Legendsu. Sankcije zabranjuju Iranu da posluje sa Amerikom, a LoL, kao i mnoge druge besplatne igre, sebe održavaju kroz mikrotransakcije, što se računa kao vid poslovanja. Za sada se još uvek ne zna da li su neki drugi naslovi takođe banovani u ovim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: