Manji profit "Kadberija" u 2007.

Britanska kompanija "Kadberi šveps", najveći svetski proizvođač konditorskih produkata, nije ispunila očekivanje analitičara.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2008.

08:46

Default images

Grupacija koja proizvodi čokolade "dejri milk" (Dairy), žvakaće gume "trident" i bombone za ublažavanje kašlja "hols" (Halls), ostvarila je lane neoporezovani profit od 915 miliona funti (1,8 milijardi dolara), što je manje od 929 miliona funti, koliko su očekivali analitičari.

Prošlogodišnja prodaja konditorskih produkata je povećana sedam odsto, najviše za deset godina, zahvaljujući oporavku prodaje čokolade na britanskom tržištu i dobroj prodaji žvakaćih guma u SAD, prenela je agencija Rojters.

Zarada u poslovima s bezalkoholnim napicima u Severnoj Americi, koji će biti otuđeni na kraju drugog tromesečja je, međutim, znatno smanjena. Kompanija je na tom tržištu takođe pretrpela neuspeh lansiranjem svog sportskog napitka "ekselerejd" (Ačelerade), a dalje smanjenje zarade se očekuje i u 2008.

Izvršni direktor "Kadberija" Tod Sticer (Todd Stitzer) je izjavio da je, uprkos neizvesnim ekonomskim kretanjima u ovoj godini, ohrabren dobrim poslovanjem grupacije od početka 2008. do sada i preduzetim merama za smanjenje troškova, što otvara mogućnost "značajnog" rasta profita u ovoj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: