Svet

Sreda, 16.09.2020.

13:44

Akcije Fejsbuka pale zbog protesta poznatih ličnosti

Kim Kardašijan Vest, Kejti Peri i Leonardo Dikaprio su neke od brojnih poznatih ličnosti koje učestvuju u današnjem 24-časovnom "zamrzavanju" Instagrama.

Izvor: Tanjug

Akcije Fejsbuka pale zbog protesta poznatih ličnosti
Foto: Depositphotos, Thomaspajot

Na to su se odlučili u znak protesta zbog, kako kažu, neuspeha matične kompanije Fejsbuk u borbi protiv nasilnog i sadržaja koji predstavlja mržnju i dezinformacije o izborima.

Oni podržavaju najnoviju kampanju pokreta #StopHateforProfit, preneo je AP.

Sa 188 miliona pratilaca, Kim Kardašijan Vest jedna je od najuticajnijih osoba na Instagramu, a njena podrška i podrška drugih poznatih imena bojkotu dovela je danas do pada akcija Fejsbuka za 1,3 odsto.

Pokret traži od ljudi da postave poruku u kojoj ističu ono što su nazvali štetom koju nanosi Fejsbuk, ali i da se uzdrže od objavljivanja postova na Instagramu jedan dan.

"Ne mogu da sedim i da ćutim dok ove platforme i dalje omogućavaju širenje mržnje, propagande i dezinformacija, koje su stvorile grupe da bi posejale deobe i podelile Ameriku", Kim Kardašijan Vest je objavila juče na svom nalogu na Instagramu.

Fejsbuk je odbio da da komentar, ali je ukazao na nedavne najave o tome šta čini kako bi ograničio uticaj grupa koje podržavaju nasilje i napore da zaštiti izbore u SAD koji će biti održani u novembru na svojoj platformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Plan pada u vodu? "Kina je ključni igrač"

Kina je i dalje "ključni snabdevač", piše u izveštaju Allianz Trade-a koji zaključuju da će pokušaji da se ostatak sveta otkloni od trgovine sa njima biti "teško, ako ne i nemoguće".

13:10

18.5.2024.

1 d

Podeli: