Putnike sada služe piloti: Otpustili stjuardese zbog finansijskih problema

Islander, nacionalna avio kompanija Islanda, sa sedištem u Rejkjaviku, odlučila je da otpusti kabinsko osoblje, a umesto njih putnike će služiti piloti.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2020.

08:19

Putnike sada služe piloti: Otpustili stjuardese zbog finansijskih problema
Foto: Depositphotos, nelyninell

Oni su odlučili da otpuste sve stjuardese i stjuarde u nastojanju da spasi kompaniju od finansijskih problema prouzrokovanih koronavirusom.

"Piloti ipak neće mnogo vremena trošiti na guranje kolica kroz kabinu, nudeći piće i obroke, jer je ta usluga zbog virusa svedena na miniminum", saopštio je Islander tu odluku bez presedana, po kojoj će deo pilota sada brinuti o bezbednosti putnika u kabini.

Stjuardi i stjuardese odgovorni su za bezbednost putnika i to je njihova prva i najvažnija uloga u aviokompaniji, za šta prolaže kroz višenedeljne obuke, pa, kako prenose mediji, ostaje nejasno kako će piloti uspeti u dva dana da se spreme za novu ulogu, jer je odluka o otkazu kabinskom osoblju doneta u petak, nakon dužih neuspelih razgovora sa predstavnicima sindikata.

Biznisinsajder navodi da još nije jasno da li je takva zamena uloga dozvoljena u regionima u koje leti Islander, uključujući SAD i EU, prenosi biznisinsajder.

Isladner osnovan je 1937. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: