"Moguće sankcije investitorima zbog Severnog i Turskog toka"

Američki državni sekretar Majk Pompeo zapretio je sankcijama evropskim investitorima koji učestvuju u ruskim projektima za Severni tok 2 i Turski tok.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 16.07.2020.

08:35

Foto: Depositphotos, 3dmentat

Pompeo je u sredu na konferenciji za novinare rekao da bi evropski investitori mogli da budu izloženi riziku od uvođenja američkih sankcija prema Zakonu o suprostavljanju američkim protivnicima kroz sankcije iz 2017. godine, prenosi Rojters.

On je naglasio da je to upozorenje kompanijama da se pružanje pomoći i podržavanje ruskih projekta neće tolerisati.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Sjedinjene Američke Države koriste politički pritisak u cilju nefer konkurencije, prenosi TAS S.

"To je pokazatelj slabosti američkog sistema", rekla je Zaharova.

Sjedinjene Američke Države, koje obiluju prirodnim gasom, pokušavaju da izvezu tečni prirodni gas u Evropu, podseća agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: