Srbija 0

30.04.2024.

19:11

Mali: Realni rast BDP-a čak 4,6 odsto

Realni rast našeg BDP-a u prvom kvartalu godine je, prema fleš proceni koju je objavio RZS, u odnosu na isti period lane – čak 4,6 odsto, objavio je ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: B92.net

Mali: Realni rast BDP-a čak 4,6 odsto
B92.net

Podeli:

"Rast u prvom kvartalu je veći od naše originalne procene koja je bila 3,9%, i zato imamo razloga da budemo zadovoljni. Imamo rast u svim sektorima, pa je tako trgovina na malo u prvom kvartalu imala realni rast 6,5%, industrija je rasla 2,9%, a prema našim procenama građevina 14%"; naveo je Mali u objavi na Instagramu.

"To je mnogo više od prosečnog evropskog i svetskog rasta u istom periodu, što pokazuje da imamo izuzetno stabilnu ekonomiju i stabilan rast. Naime, rast evrozone u istom periodu je 0,4 %, dakle uprkos svim globalnim izazovima Srbija nastavlja da beleži neverovatne rezultate kada je ekonomija u pitanju, i ne nameravamo da stanemo!", objasnio je ministar finansija.

"Imamo dobre rezultate, ali naš krajnji cilj je da svaki pojedinac u našoj zajednici živi bolje. Jer, prava pobeda je kada ste posvećeni ljudima. Naš cilj je da građani žive bolje danas, zarad boljeg sutra", zaključio je Mali.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: