Maratonski sastanak: Kako ublažiti ekonomski šok?

Britanska premijerka Tereza Mej okuplja svoje podeljene ministre na maratonski sastanak na kome treba da se izradi zajednička pozicija o Bregzitu.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

13:51

Maratonski sastanak: Kako ublažiti ekonomski šok?
Foto: Thinkstock

Uži kabinet Tereze Mej treba da se sastane danas popodne i uveče u rezidenciji britanskih premijera.

Konzervativna premijerkina vlada podeljena je između onih koji se zalažu za takozvani "tvrdi Bregzit", koji žele jasan prekid sa EU tako da Britanija može da sklapa nove trgovinske sporazume širom sveta, i onih koji žele bliskije veze s EU da se ublaži ekonomski šok napuštanja Unije.

U prvoj grupi su ministar spoljnih poslova Boris Džonson i ministar za međunarodnu trgovinu Liam Foks, a u drugoj ministar finansija Filip Hamond i ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad.

Britanija treba da počne da razgovara o budućim trgovinskim odnosima sa Unijom idućeg meseca a zvanično napušta EU 29. marta 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: