Svet

Utorak, 24.10.2017.

19:44

Princ opet šokira: 500 mlrd $ u zonu kao tri Kipra

Princ prestolonaslednik Mohamed bin Salman objavio je plan za stvaranje mega-zone ekonomskog razvoja, tri puta veće od Kipra.

Izvor: B92

Princ opet šokira: 500 mlrd $ u zonu kao tri Kipra
(Foto: Getty images)

U tu zonu bi, prenose mediji, biti investirano više od 500 milijardi dolara.

Projekat je predstavljen kao deo prinčevog plana da Saudijska Arabija, suočena sa budžetskim problemima, smanji zavisnost od nafte čija cena je u padu poslednje tri godine.

Nova ekonomska zona će se nalaziti na severozapadu Saudijske Arabije, na Crvenom moru, a neki delovi će se graničiti sa Jordanom i Egiptom, saopštio je saudijski Fond za javne investicije.

Princ je naveo da će u narednim godinama biti investirano više od 500 milijardi dolara.

Ekonomska zona će se baviti sektorima energetike, vode, biotehnologije, hrane, IT, medija i zabave...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: