Svet

Utorak, 01.03.2016.

10:36

Svetski megaprojekat: Niče najveći aerodrom FOTO

Gradnja trećeg istanbulskog aerodroma teče planiranim tokom, a trenutno na tom mega projektu radi blizu 13.000 radnika iz 15 država sveta.

Izvor: klix.ba

Svetski megaprojekat: Niče najveći aerodrom FOTO
Foto: Youtube screenshot

Prvi deo budućeg najvećeg aerodroma na svetu će biti otvoren u februaru 2018. godine. O veličini, govore slike iz ptičije perspektive, a prvi deo aerodroma će imati kapacitet od 200 miliona putnika godišnje.

U predstojećem periodu najvećih radova na izgradnji aerodroma će raditi i do 30.000 ljudi.

Reč je o projektu vrednom 10,25 milijardi evra i aerodromu koji će po svom obimu i sadržaju biti mali grad i imati godišnji kapacitet od 150 miliona putnika.

Parking prostor za 500 aviona i 70.000 vozila, šest pisti i 12 taksi putevai su samo neki od njegovih sadržaja u izgradnji na 76,5 miliona metara kvadratnih prostora.

Lokalne vlasti i izvođači radova posebnu brigu vode i o zaštiti okoline pa svako prenosivo stablo presađuju na druge lokacije u Istanbulu, a najavljeno je i zasađivanje po pet sadnica za svako staro stablo koje će biti posečeno.

Svako posečeno stablo se zavodi u evidenciju i shodno tome je najavljena sadnja više od 10 miliona sadnica na različitim lokalitetima u Turskoj.
Foto: Youtube screenshot
.
Foto: Youtube screenshot
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: