Svet

Petak, 19.02.2016.

08:39

Jagma za avionima, Albanija potcenila staro blago

Albanija odlaže aukciju 40 zastarelih vojnih aviona iz sovjetske ere da preispita ponuđenu početnu cenu pošto se pokazalo dosta veliko interesovanje.

Izvor: Beta

Jagma za avionima, Albanija potcenila staro blago
(Foto: Thinkstock.com)

Zainteresovani za kupovinu su muzeji i kolekcionari iz nekoliko zemalja, saopštilo je albansko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane te zemlje najavilo je da želi da proda 40 aviona sovjetske i kineske proizvodnje među kojima su klipni avioni Jak-18, mlazni lovci Mig-15, Mig-17 i kineska verzija aviona Mig-21. Na prodaju su ponuđena i četiri transportna helikoptera Mi-4.

Prvobitna početna cena bila je određena na između 1,1 i 1,9 miliona leka (8.600 do 14.800 dolara). Portparolka ministarstva Edlira Prendi rekla je da se odlaže aukcija prvobitno zakazana za 22. februar i da će novi datum uskoro biti objavljen.

Albanija je pristupila NATO 2009. godine, nakon čega je i formalno svela svoje ratno vazduhoplovstvo na dvadesetak transportnih helikoptera i helikoptera za vezu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

22 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: