Region 7

16.05.2024.

18:26

Usvojen zakon: Neradna nedelja za radnike u trgovini

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) usvojio je danas nacrt zakona kojim je, pored ostalog, predviđeno da nedelja i praznici obavezno budu neradni za zaposlene u trgovini.

Izvor: Tanjug

Usvojen zakon: Neradna nedelja za radnike u trgovini
Dusan Petkovic/Shutterstock

Podeli:

Predloženo je da se neradne nedelje ne odnose na cvećare, pekare, suvenirnice, preneo je portal Kliks.

Zakon ne bi trebalo da se odnosi i na prodajne objekte koji se nalaze unutar železničkih i autobuskih stanica i aerodroma, benzinskih pumpi, bolnica, hotela, prostora kulturnih i verskih objekata, muzeja i parkova prirode, kao i specijalizovanih prodavnica u vezi sa prodajom na grobljima, dodaje medij.

Dom naroda je tako potvrdio odluku Predstavničkog doma, ali to još uvek ne znači da zakon može da se primenjuje, jer treba da usledi javna rasprava.

Nakon toga bi entitetska vlada usvojila predlog zakona o unutrašnjoj trgovini koji će biti upućen u parlamentarnu proceduru.

Ukoliko oba parlamentarna doma prihvate predlog, zakon može da stupi na snagu.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: