Region 7

16.05.2024.

18:26

Usvojen zakon: Neradna nedelja za radnike u trgovini

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) usvojio je danas nacrt zakona kojim je, pored ostalog, predviđeno da nedelja i praznici obavezno budu neradni za zaposlene u trgovini.

Izvor: Tanjug

Usvojen zakon: Neradna nedelja za radnike u trgovini
Dusan Petkovic/Shutterstock

Podeli:

Predloženo je da se neradne nedelje ne odnose na cvećare, pekare, suvenirnice, preneo je portal Kliks.

Zakon ne bi trebalo da se odnosi i na prodajne objekte koji se nalaze unutar železničkih i autobuskih stanica i aerodroma, benzinskih pumpi, bolnica, hotela, prostora kulturnih i verskih objekata, muzeja i parkova prirode, kao i specijalizovanih prodavnica u vezi sa prodajom na grobljima, dodaje medij.

Dom naroda je tako potvrdio odluku Predstavničkog doma, ali to još uvek ne znači da zakon može da se primenjuje, jer treba da usledi javna rasprava.

Nakon toga bi entitetska vlada usvojila predlog zakona o unutrašnjoj trgovini koji će biti upućen u parlamentarnu proceduru.

Ukoliko oba parlamentarna doma prihvate predlog, zakon može da stupi na snagu.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

23 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

6 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: