Aktuelno 1

16.05.2024.

12:57

Canon potvrdio: Stiže moćni EOS R1, evo šta sve donosi

Nakon nekoliko godina glasina, Canon je potvrdio da je u pripremi flegšip fotoaparat EOS R1.

Izvor: B92

Canon potvrdio: Stiže moćni EOS R1, evo šta sve donosi
Canon

Podeli:

Trebalo bi da stigne kasnije ove godine i, mada Canon još uvek nije otkrio sve detalje, rekao dovoljno da se zainteresuje sve entuzijaste.

Kompanija kaže da će EOS R1 imati RF montažu i nuditi poboljšane performanse u poređenju sa EOS R3. Moći će da se pohvali nadograđenim sistemom za obradu slike koji kombinuje nov CMOS senzor, novi procesor slike pod nazivom Digic Accelerator i postojeći Digic X procesor.

Canon kaže da će sistem biti u stanju da brzo obrađuje veliku količinu podataka i poboljša autofokus. Kompanija tvrdi da je uspela da kombinuje mogućnosti sistema za obradu slike sa svojom AI tehnologijom kako bi postigla "brzo i precizno prepoznavanje predmeta".

Ovo pokreće funkciju koja se zove Action Priority, koja može, na primer, da prepozna kada neko šutira na koš ako se fotografiše utakmica, i onda će to biti u fokusu. Sistem može i da pomeri okvir automatskog fokusa u pravcu te osobe kako bi se uverio da fotograf neće propustiti ključne trenutke.

Canon tvrdi da EOS R1 može da prati sportiste čak i ako su trenutno van vidnog polja. Fokus na sportu u najavi EOS R1 sugeriše da bi aparat mogao da se koristi već na Olimpijskim igrama ovog leta u Parizu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

14 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

22 h

Podeli: