Svet 0

16.05.2024.

19:52

Propast biznisa? Zatvoreni poznati modni i prehrambeni lanci VIDEO

Još jedan poznati brend bankrotirao je na nekoliko tržišta u Evropi.

Izvor: B92.net/TV Prva

Propast biznisa? Zatvoreni poznati modni i prehrambeni lanci VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Jedan od omiljenih brednova u Srbiji Esprit, koji je napustio ove prostore, proglasio je bankrot u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Na našem tržištu više neće raditi ni lanac Asian food.

Kompanija Esprit, pojam za kvalitet proizvoda šivenih od prirodnih materijala, već je prošla kroz krizu i zaštitu od stečaja 2020. godine.

Ipak ni sve mere štednje ni zatvaranje poslovnica nisu pomogli. Test na našem tržištu nije prošao  ni prehrambeni lanac Asian food.

"Veće potrese na tržištu rada izaziva propast kompanija koje zapošljavaju veliki broj ljudi, proizvođača. Ovde je reč o trgovini, ima i proizvodnje u Asin food, ali  ne treba očekivati velike potrese na tržištu radne snage", navodi Radmila Nikolić, ekonomista.

Dobra vest je da za prodavce na tržištu rada ima posla. Prema zvaničnim izveštajima lanac Asian food broji manje od 35 zaposlenih, a i za kuvare i pomoćne radnike sada ima posla na pretek.

Kompanija Esprit se od pandemije korone bori za opstanak. Pre dve godine je već otpuštena trećina zaposlenih, u pokušaju da reše problemi visokih cena zakupa, sve veća onlajn prodaja i sve jača konkurencija u jeftinijoj proizvodnji koja stiže iz Kine i Azije.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: