Svet

Ponedeljak, 23.03.2020.

10:25

Erbas uzima kredit od 15 milijardi evra

Evropski proizvođač aviona Erbas najavio je nove korake za jačanje svoje finansijske pozicije zbog pandemije koja je paralisala industriju putovanja.

Izvor: Tanjug

Erbas uzima kredit od 15 milijardi evra
Foto: Depositphotos/S_Kohl

Pored ostalih mera, Erbas je najavio podizanje kredita u vrednosti 15 milijardi evra (16,1 milijardi dolara), izveštava Rojters.

U saopštenju kompanije se takođe navodi da Erbas povlači svoje finansijske smernice za 2020. godinu, da odustaje od predloga isplate dividende za 2019. u iznosu od 1,4 milijarde evra i da obustavlja dopunsko finansiranje penzionog programa za zaposlene.

"Povukli smo smernice za 2020. godinu zbog nestabilne poslovne situacije. Istovremeno radimo na tome da obezbedimo likvidnost preduzeća u svakom trenutku, vođenjem promišljene finansijske politike. Uveren sam da će Erbas i širi vazduhoplovni sektor prevazići ovaj kritični period", napisao je u poruci zaposlenima izvršni direktor Gijom Fori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

23 h

Podeli: