Srbija

Četvrtak, 28.11.2013.

15:47

Italijani bi da ulažu u Vojvodini

Privrednici italijanskih regija Lombardija i Friuli Venecija Đulijasu žele da ulažu u Vojvodini, saopštio je Fond za podršku investicija u Vojvodini.

Izvor: Tanjug

Default images

Mogućnosti ulaganja su predstavljene u metalskom i elektronskom sektoru, zatim sektoru informacionih tehnologija i proizvodnji plastičnih proizvoda.

Fond je, uz podršku Udruženja privrednika "Assolombarda" i Konzulata Srbije u Milanu, održao niz sastanaka sa predstavnicima italijanskih kompanija u Lombardiji, kao i prezentaciju o mogućnostima ulaganja u Vojvodinu za članice inkubatora "Polo Tecnologico", koji okuplja veliki broj firmi iz okruga Pordenone, u regiji Friuli Venecija Đulija.

Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici italijanske kompanije "K314", koja je nedavno došla u Novi Sad i koja trenutno oprema halu na Rimskim šančevima u kojoj će proizvoditi i montirati elektronske ploče i elektronske sklopove.

Predstavnici ove kompanije su istakli da su im prva iskustva koja imaju u Srbiji izuzetno pozitivna i preporučili su drugim italijanskim kompanijama da razmotre ovaj region kao moguću investicionu lokaciju.

Više kompanija je tokom ovih sastanaka pokazalo interesovanje i postignut je dogovor da njihovi predstavnici uskoro posete Vojvodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

20 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

3 h

Podeli: