Srbija

Utorak, 17.09.2013.

14:13

Učestvujte na sajmu u Dubaiju

SIEPA poziva domaće kompanije da se prijave za učešće na sajmu "GULFOOD 2014", koji će se održati od 23. do 27. februara iduće godine u Dubaiju.

Izvor: Tanjug

Default images

Rok za prijavu je sreda 16. oktobar 2013. godine, saopštila je Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Ovo je peti put da SIEPA organizuje nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda na tom sajmu.

Sajam "GULFOOD", koji se tradicionalno održava već 25 godina, predstavlja idealno mesto za izvozno orijentisane proizvođače hrane i pića, koji žele da plasiraju svoje proizvode na tržište Srednjeg Istoka, Afrike i Južne Azije.

Ove godine je više od 3.800 izlagača predstavilo svoje proizvode na oko 100.000 metara kvadratnih izložbenog prostora.

Zbog izuzetne posećenosti ovogodišnjeg sajma - 77.600 posetilaca iz 152 zemlje, planirano je da se trajanje sajma u 2014. godini produži na pet dana.

Na predstojećem sajmu Srbija će se predstaviti sa svojim proizvodima na površini od 72 metra kvadratna

Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snosi SIEPA, a izlagači snose troškove participacije za učešće na sajmu u iznosu od 57.392 dinara, koja obuhvata troškove dizajna kataloga izlagača, troškove upisa u sajamski katalog i elektronske medije, troškove vode, struje, internet na nacionalnom štandu i troškove održavanja štanda.

Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta, smeštaja i transporta eksponata.

Pravo na učešće na sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva, preduzetnici i poslovna udruženja koja se bave proizvodnjom gotovih i polugotovih proizvoda iz oblasti prehrambene industrije.

U okviru nacionalnog štanda na sajmu "GULFOOD 2014" može izlagati najviše devet izlagača.

U slučaju prijavljivanja većeg broja učesnika prednost u rangiranju zavisiće od: vremena podnošenja prijave, visine ostvarenog izvoza u prethodnoj godini, uspešnosti nastupa na prethodnim sajmovima u organizaciji SIEPA, od broja nastupa na sajmu u organizaciji SIEPA, postojanja novog dizajnerskog rešenja, novog proizvoda, proizvodnog procesa i slično.

Ispunjenost uslova i izbor izlagaca utvrduje Komisija u skladu sa Pravilnikom o organizaciji nastupa domacih privrednika na medunarodnim sajmovima.

Prijave se primaju putem elektronske pošte na adrese: olivera.curcin@siepa.gov.rs i igor.novakovic@siepa.gov.rs ili putem faksa na broj 011/3398-814.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

22 h

Podeli: