Srbija

Četvrtak, 04.07.2013.

09:09

Stižu nam ruske rakete

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravio je u dvodnevnoj posetiu Rusiji gde je razgovarao o unapređenju vojne saradnje i nabavci vojne opreme.

Izvor: Tanjug, Novosti

Default images

Vučić je razgovarao sa vicepremijerom Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, pišu današnje Novosti.

Kako navodi list, Vučić se u utorak i sredu sa Rogozinom sastao dva puta, u Moskvi i Sankt Peterburgu, a teme razgovora bile su nabavka aviona, kao i radarskih i protivvazdušnih sistema za srpsku vojsku.

"Vučić je sa visokim ruskim funkcionerom dogovarao za Srbiju najpovoljniji način plaćanja šest aviona "mig 29 2M" i dva radara", navode "Novosti".

List piše da se govorilo i o drugoj fazi ovog posla u čijem bi središtu trebalo da bude modernizacija verzija raketnih sistema S300 i "pancir".

Srpski vicepremijer i Rogozin potvrdili su spremnost da se do kraja godine portpise Dogovor o vojnotehničkoj saradnji između dveju zemalja, a taj ugovor bio je u fokusu i prilikom nedavnog Vučićevog susreta sa ruskim ministom odbrane Sergejom Šojguom, podseća list.

Novosti navode da je Vučić sa Rogozinom, pored mogućnosti skapanja novih aranžmana za unapređenje opremljenosti Vojske Srbije, razgovarao i o zajedničkom nastupu vojnih industrija na trećim tržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Plan pada u vodu? "Kina je ključni igrač"

Kina je i dalje "ključni snabdevač", piše u izveštaju Allianz Trade-a koji zaključuju da će pokušaji da se ostatak sveta otkloni od trgovine sa njima biti "teško, ako ne i nemoguće".

13:10

18.5.2024.

1 d

Podeli: