Srbija

Sreda, 13.02.2013.

15:33

Telenor povećao prihode 8,9 odsto

Prihodi kompanije Telenor Srbija u poslednjem kvartalu 2012. iznose 10,678 milijardi dinara, što je povećanje od 8,9 % u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: B92

Default images

Broj pretplatnika porastao je za 2 odsto u odnosu na četvrti kvartal 2011, na 3,2 miliona. Kapitalni troškovi su u u skladu sa planiranim, iako su znatno smanjeni nakon završetka modernizacije mreže početkom ove godine.

"Makroekonomska kretanja i konkurencija na tržištu i dalje bitno utiču na naše poslovanje. Ipak, Telenor ostaje odlučan u nameri da i dalje beleži rast prihoda i nastavlja da jača svoju poziciju na tržištu. Ove godine planiramo da podignemo nivo kvaliteta, pokrivenosti i protoka podataka,“ kaže Erlan Neten, izvršni direktor finansija kompanije Telenor d.o.o.

U četvrtom tromesečju 2012. godine, Telenor grupa ostvarila je prihode u vrednosti od 26 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 5 odsto. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 8,2 milijarde norveških kruna dok je EBITDA marža 31,5 odsto, a protok operativne gotovine 4,6 milijardi norveških kruna. U celoj 2012. godini, Telenor beleži prihode vredne 101,7 milijardi norveških kruna, operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 32,8 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 32,2 odsto, a protok operativne gotovine 20,5 milijardi norveških kruna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

21 h

Podeli: