"Srbiji ne preti kolaps"

Misija Međunarodnog monetarnog fonda završava posetu Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2012.

11:15

Default images

Očekuje se da će po završetku biti saopšten datum pregovora o budućem aranžmanu sa Srbijom, koji se očekuju početkom 2013-te.

Istovremeno Vlada Srbije trebalo bi na posebnoj sednici da razmatra poslednje predloge zakona koji su važni za usvajanje budžeta.

Budžet bi ubrzo trebalo da se nadje i na sednici parlamenta, a premijer Ivica Dačić kaže da Srbiji ne preti finansijski kolaps.

Od premijera sa Velikog forumu menadžera stigla je umirujuća poruka:

"U ovom trenutku ne preti nam kolaps finansijskog sistema".

Premijer Srbije Ivica Dačić dodaje da je država ostavila pojedina državna preduzeća u većinskom vlasništvu jer kako kaže građani nemaju novca da plaćaju punu cenu nekih usluga kao što su gas ili struja.

"Ne možete u Srbiji da imate svetske cene a plate afričke. Zato smo i zadržali državna preduzeća da bismo sačuvali nacionalni interes", rekao je Dačić.ovu. Političari često odlaze u biznis, a biznismeni se sve češće bave politikom ipak, garancija da će te biti uspešan menadžer u jednom ili drugom nema, mada premijer malu prednost daje menadžerima u privredi.

Glavne probleme privrednici vide ponajviše u tome što je država vrlo neefikasna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: