Srbija

Četvrtak, 23.02.2012.

13:57

"Uvek uz socijalno preduzetništvo"

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je prilikom posete firmi "Lola preduzetništvo" , rekao da će uvek podržavati socijalno preduzetništvo.

Izvor: Beta

Default images

Đilas je istakao da je zapošljavanje osoba sa invaliditetom u tom preduzeću pozitivan primer i da sada te osobe ne sede kući i ne čekaju socijalnu pomoć već zarađuju.

"To je fenomenalno pozitivna priča u moru teških koje danas imamo. Oni ne sede kod kuće i ne čekaju socijalnu pomoć već postaju punopravni delovi ovog društva koji zarađuju", naveo je Đilas. On je rekao da je grad Beograd sa devet miliona dinara podržao pilot projekt socijalno preduzetništvo u preduzeću "Lola preduzetništvo" i da se nada da će ideja o socijalnom preduzetništvu biti preslikana i u druge gradove u Srbiji.

Đilas je kazao da će se truditi da se omogući da do posla dođu pre svega osobe sa invaliditetom ali i stariji od 45 godina koji su u tranziciji ostali bez posla.

U pogonu fabrike Lola koji su danas posetili Đilas i zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić proizvode se testenine, smzrznuto testo, peciva, domaći kolači, keks i drugi konditorski proizvodi.

Fabrika Lola preduzetništvo zaposliće 30 osoba sa invaliditetom, a prema rečima Krkobabića, trenutno je u pogonu koji proizvodi
testenine, smrznuto testo, peciva, domaće kolače, keks i druge konditorske proizvode 13 zaposlenih i njihova plata je oko 25.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: