Srbija

Ponedeljak, 17.10.2011.

14:41

Petrović: Nešto mora i da poskupi

Država će svim legalnim sredstvima sprečiti svako povećanje cena osnovnih životnih namirnica koje nije utemeljeno na ekonomskim činiocima, kaže Dušan Petrović.

Izvor: Beta

Default images

"U Ministarstvu poljoprivrede i trgovine svakodnevno analiziramo sve činioce koji utiču na cenu osnovnih životnih namirnica i ovom trenutku situacija nije alarmantna", kazao je ministar poljoprivrede i trgovine.

Petrović je istovremeno naveo i da sve što predstavlja realne ekonomske činioce, kao što je porast vrednosti različite robe na berzama, ne može da bude bez uticaja na promenu cena i u Srbiji.

Na pitanje novinara da prokomentariše najavu proizvođača o mogućem poskupljenja mleka, Petrović je kazao da će ministarstvo moći na vreme da predvidi sva dešavanja na tržištu mleka.

"Mi smo pokazali od jeseni prošle godine, kada su bile nestašice i ozbiljan poremećaj na tržištu mleka, da je moguće sve poremećaje prevazići", rekao je Petrović.

Pre nekoliko dana moguće poskupljenje mleka u narednim mesecima najavio je direktor Imleka Slobodan Petrović i to ukoliko bude rasla cena tog proizvoda u Evropi, za koju je, kako je istakao tržište Srbije "jako vezano".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: