Dačić: Policajci zaslužuju više

Policija je dobila Posebni kolektivni ugovor, kojim je predviđen plaćeni prekovremeni rad i izjednačavanje osnovice za obračun zarada policije i vojske.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

15:08

Default images

Poseban kolektivni ugovor potpisali su ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednici dva reprezentiva policijska sindikata - Nezavisnog policijskog sindikata Velimir Barbulov i Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

"Ovo je samo ostvarivanje prava koja svi imaju, a ne da policija dobija dodatna prava, i ne znači da će policajcima od sutra biti povećane plate nego da su policajci prvi put u istoriji dobili prava kao i ostali zaposleni, a dogovoreno je i da osnovica za obračun zarada policajaca i zaposlenih u vojsci bude izjednačena", rekao je Dačić. Potpisivanje ugovora su ocenili kao istorijski događaj, jer su policajci prvi put dobili ista prava kao i ostali zaposleni.

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da nisu tačni navodi sindikata prosvete da su policiji povećane plate za 30 odsto i da "za policiju ima para, a za ostale ne".

Barbulov je rekao da je ugovorom ispravljena nepravda koja je trajala decenijama, a kao jedinu manu je naveo odloženo sprovođenje ugovora.

Dodao je da je ugovorom definisana i obaveza Ministarstva unutrašnjih poslova da pruži pravnu zaštitu zaposlenima.

Mijailović je potpisivanje ugovora nazvao pionirskim poduhvatom koji će trajno rešiti odnos zaposlenih i poslodavca, a kolegama policajcima poželeo "sreću i da budu nasmejani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: