Srbija

Sreda, 29.09.2010.

21:35

Slovenačka Perutnina želi Agroživ?

Vrlo je izvesno da će slovenački proizvođač živinskog mesa i prerađevina Perutnina Ptuj kupiti pančevačko preduzeće za proizvodnju mesa Agroživ.

Izvor: Press

Default images

Inače, Agroživ je pre dva dana oglasio javni poziv za prodaju celokupne imovine vredne oko 35,4 miliona evra

Branislav Gulan iz PKS-a kaže da je Perutnina Ptuj, kupujući pre tri godine preduzeće Topiko iz Bačke Topole, već preuzela primat na srpskom tržištu živine, pa se vrlo lako može desiti da kupi i Agroživ.

"Od čelnih ljudi iz tog preduzeća čuo sam da imaju ambiciju da se dalje šire i osvajaju tržišta živine u regionu. Ne bih bio iznenađen ako odluče da kupe i Agroživ", navodi Gulan i dodaje da je Perutnina Ptuj pre tri godine preuzela preduzeće Topiko iz Bačke Palanke, jednu od najvećih farmi živine u Srbiji, koje sada uspešno posluje. Živa Stojin iz sindikata Nezavisnost u Agroživu kaže da je radnicima potpuno svejedno ko će da ih kupi, važno im je samo da sačuvaju svoja radna mesta i dobiju priliku da rade.

"Bilo bi dobro da Agroživ uskoro dobije novog vlasnika i da kao neopterećeno preduzeće krene da normalno radi. Sačuvali smo proizvodnju, primamo plate i to je najvažnije", ističe Stojin.

Agroživ u stečaju oglasio je prekjuče javni poziv za prodaju celokupne imovine čija je vrednost procenjena na 3,7 milijardi dinara. Na prodaju su ponuđeni zemjište, objekti, postrojenja i oprema, udeli u drugim firmama i potraživanja od kupaca.

Rok za dostavljanje ponuda je 20. oktobar, a javno otvaranje ponuda obaviće se u Privrednom sudu u Pančevu 28. oktobra. Pravo na učešće imaju sva pravna i fizička lica. Ponude čija je vrednost manja od predviđenog depozita od 743,6 miliona dinara, neće se uzimati u obzir.

Prodaje se i 33.000 kvadratnih metara zemljišta u Žitištu, oprema za uzgoj živine, inkubatori, oprema za klanicu, oprema za klanje, hlađenje, pakovanje i zamrzavanje živinskog mesa, kamioni, hladnjače, traktori i ostala poljoprivredna mehanizacija. Ponuđeni su i udeli u preduzećima Agroživ promet i Finansije iz Pančeva, Živinavet iz Zrenjanina, Panonija iz Crepaje, Agroživ invest iz Žitišta, Agroživ iz Banjaluke, Peščar promet iz Banatskog Karlovca...

Na prodaju su ponuđeni upravna zgrada Agroživa u Pančevu, osam silosa za smeštaj stočne hrane, turističko-ugostiteljski objekat u Međi, motel „Bolji život" u Srpskom Itebeju, restoran Toračana u Toraku, kafana Olimpija u Tordi, a u Žitištu upravna zgrada, prodavnica, motel Kozara, kafana Bosna, kao i deo kuće u Beogradu, ali i ostale pomoćne građevine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: